onsdag 5 oktober 2011

dagens mat

Sitter här och funderar på kvällens mat genast på morgonen. En av mina favoriträtter är Husmorsornas allt-i-ett-kyckling (recept finns i Husmorsornas The ultimate köksalmanacka, se här). Förutom att det är supergott så är det också enkelt. Maten sköter sej själv i ugnen. Enligt receptet skall man såklart själv skala och dela potatis och grönsaker i mindre bitar men vill man fuska lite en vardagkväll så köper man som jag en påse med ungs-rotfrukter och en förpackning med kycklingfileer. Så höser man upp rotfrukterna på plåten och dränker fileerna i soja, på med fileerna, lite flingsalt och rosmarin och in i ugnen på 200 grader i ca 30 min. Vill man sen lyxa till det kastar man på feta-ost och rucola sallad och serverar. MUMS! :) Lätt att laga, gott och nyttigt.

kokaihop.se har fått sponsa en bild som är lite ditåt...

Ooo, va jag blev hungrig nu redan... Nåja, jag lagar till det i kväll så de e bara att vänta nu. :o)

Olen kauan jo hiomoinnut ylläolevaa ruokaa, se kuuluu mun suosikkeihin. Illalla meillä syödään siis tota. Jos kääntää nimen suoraan suomeksi siitä tulee jotain tyyliin kaikki-yhdessä-kana. Sillä tarkoitetaan sitä että yhdessä kipossa (pellillä) on koko ateria: liha, peruna, juurekset, salaatti jne. Helpoiten tätä tehdään siten että kaupassa ostetaan pussillinen uunijuureksia, paketti kanafilettä, fetajuutoa ja rucolaa. Heitämme kotona juurekset pellille, marinoidaan fileet soijassa ja heitetään ne juuresten päälle, ripotellan sormisuolaa ja rosmariinia kaiken päälle ja sit uuniin, 200 astetta noin 30 minuuttia. Otetaan pelti uunista ja ripotellaan kaiken herkun päälle fetajuustoa ja rucolaa. SYÖMÄÄN! Ja nyt iski nälkä jo...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar