söndag 2 december 2012

Adventspyssel

Vi var till Fiskars igår och där lärde en jätte vänlig kvinna oss ett nytt pyssel. Hon har en affär där och säljer faktiska dessa rosor i affären (Möbelafför Spitz). Jag måste ju prova genast när vi kom hem. Varsågoda!

TÄNDEROSOR

Du behöver bara tomma äggkartonger och ljusstumpar.

 
Börja med att riva ut "skålen" som ägget är i, riv sedan en ramsa av kartongens lock och snurra ihopa den. Lägg snurran i skålen, håll den på plats och lägg sedan små bitar runt snurran. De blir som kronblad. Lägg så många bitar att allt hålls på plats när du vänder på skålen. Då var den klar.
 

Sedan smälter du ljusstumparna (eller andra ljus) endera över vattenbad eller i en GAMMAL kastrull. När stearinet är flytande skall du doppa rosorna i stearinet. Låt dem stelna/svalna en liten stund och doppa sedan en gång till. Klart! :o)

En perfekt liten julklapp eller gå-bort present till någon som eldar hemma.

Nu skall jag göra mej klar för mat hos svärmor. Ha en skön första advent!

 

4 kommentarer:

  1. Som tips..räcker bra att dränka dom i stearin ett varv, så behöv du int slösa med resurserna ;)Hälsar en som gör dom ofta :)
    P.s denhär roboten din e superjobbig, har lämnat okommenterat många gånger då man int ids skriva femtielva gånger..

    SvaraRadera
  2. Tackar för tipset Kicki. Nu justerade jag inställningarna lite till. Nu är det så "enkelt" man får det... Hoppas det inte braåkar mera.

    SvaraRadera
  3. Testar genast om roboten blivit snällare inför jul ;)

    SvaraRadera