onsdag 3 juli 2013

Tallinn med brudarna

Igår var dagen med stort D. Det var dags för dagstrippen till Tallinn med brudarna (Kronan gänget och jag). Frisörskorna, Nageltjejen och Tatueraren.


Vi slappade i solen på däck när vi åkte över. Skööönt.


Lekte turist i Tallinn och fotade vackra båtar...


...gamla som nya.


Parken vi gick igenom. Så fint.


En mås (trut?? Anna, hjälp?) som ruvade på lampan. Lite kul.


Torget i gamla stan. Där stannade vi på mat...


...och ett glas vin.


Annas matportion var vacker, grillade jätteräkor...


...men min grillade oxfilé , not so much..? Nå, gott var det i alla fall.


Några mörka moln, men bara någon enstaka regndroppe.


Regndropparna fick vi på oss när vi satt på en terrass med varsin bit chokladkaka och kaffe. Mums.


Det var på Fridas egna lilla café. Fint va? :o)


Shoppade inte så mycket men det blev tre små flaskor dricka, två "guld-skumppan" och en flaska rött. Perfekt till båten då det bara blir ett glas på man.


Hittade även en passlig spegel till båten, fin eller hur?


Och till sist en ny parfym åt mej. Var på jakt efter en vaniljig blommig doft och snusade (utan att ljuga) igenom nästan hela Tax Freen innan jag testade denna (som man även får ÖVERALLT på land) och PANG. Den var det ju. Tur så var den rätt så billig dessutom.

Hemma var jag lite efter kl 23 på kvällen, trött men nöjd. Det var verkligen en rolig resa.

TACK TJEJERNA!

***
Eilen oli päivä jota me kaikki oltiin odotettu. Tallinnan reissu Kronan-porukan kanssa. Eli Kampaajaneidit, Kynsityttö ja Tatuoija.

Menomatka meni rattoisasti kannella auringossa. Ihanaa vaan olla ja nauttia hyvästä seurasta.

Tallinnassa leikin turistia ja napsin kuvia veneistä, puistosta ja torista. Lokkikin pääsi kuvaan kun se niin hauskasti lepäili puiston lampun päällä.

Vanhan kaupungin torilla syötiin ja juotiin lasillinen viiniä. Annan annos näytti mahtavalta, grillatut jättikatkaravut. Mutta minun grillattu häränfilé, öööh, ei niin kauniilta. Onneksi ruoka oli hyvää, ulkonäöstä huolimatta. :o)

Taivaalla oli muutama tumma pilvi ja saatiin jopa pari sadepisaraa päällemme kun oltiin Fridan omassa pikku kahvilassa kaffella ja suklaakakulla. Mutta siihen se sitten jäi se sade.

En shoppailut paljon. Ostin kolme pulloa jotavaa, sopivia pikkupulloja veneeseen. Niistä kun ei saa kun pari lasillista. Pari "kulta-skumppaa" ja punkkupullo. Löysin myös ihanan pikku peilin joka sopii veneeseen kun nakutettu ja löysin vihdoinkin itselleni hajuveden joka täytti minun vaatimukset. Halusin hajuveden joka tuoksuu vaniljaisen kukkaiselta. Tämä se on, ja onneksi oli suht halpakin. :o)

KIITOS TYTÖT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar