lördag 5 maj 2012

Tips: rengörande ansiktsmask

Nu ska jag tipsa er om den legendariska Aspirinmasken. Det är en 'gör det själv' ansiktsmask som är enkel, billig OCH effektiv. Jag skall berätta varför. Aspirin inneller acetylsalicylsyra som är nära släkt med salicylsyran. När man blandar acetysalisylsyra med vatten omvandlas aspirinen till BHA syra. BHA står för Beta Hydroxy Acid. BHA är antiinflammatorisk och är därför bra vid tex acne. BHA löser dessutom upp talg (=fett) i porerna och rensar döda hudceller dvs "putsar" porerna (från tex pormaskar) och därmed till och med kan dra ihop dem lite. Men OBS. Det ska vara ASPIRIN, det är bara ASPIRIN som fungerar. Inga andra motsvarande, de kan innehålla andra ämnen som inte är bra för huden.

Så om man blandar Aspirinen med honung få man en kletigare och klibbigare ansiktsmask. Använder man bara Aspirin och vatten blir den jätte smulig och torr.

Fördelen med honung är att huden blir mjuk och len. Honung löser upp smuts och är renande och läkande. Framförallt är honung fuktighetsbevarande. Har också läst nånstans att honung skulle kunna bleka ärr och jämna ut hudtonen lite grann. Det är ju inte heller helt fel. Bra kombination alltså.

OK, så här gör du:

1. Du behöver Aspirin och honung. Jag har valt en honung som dessutom innehåller Eukalyptus. Det känns fräscht och doftar gott...

2. Lägg 4 aspirin i en liten skål och droppa på 4 droppar vatten.

3. Vänta ca 30 sekunder och mosa tabletterna. Häll på lite honung.

4. Blanda till en jämn smet.

5. Kleta på ansiktet och låt verka allt mellan 15 minuter till en timme...

Du kan göra denna mask 1 - 2 gånger i veckan. Var noggrann med att återfukta efteråt. Nu ska jag gå och tvätta bort mitt klet...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar