söndag 29 september 2013

Det hemliga projektet - köket

ÄNTLIGEN har jag fått tummen ur och visar er vårt "nya" kök. Ja, det var alltså det som var det hemliga projektet. En köksö. Bilder, varsågoda. Mörka, men det är väl bara mysigt, eller...?

 
 
 

Det blev alltså en gasspis och det ledde till att gamla spisen fick ett nytt hem tillsammans med spisfläkten. Istället skaffade vi en separat ugn. Den står där som gamla spisen var tidigare. Där spisfläkten var blev det hyllor och en perfekt plats för micron. Den var tidigare på kylskåpet och det var jätte opraktiskt, den var för högt upp.

Och så fick jag äntligen en TALLRIKSHYLLA. Jei. Bilden är tagen innan nya fläkten kom upp. Men där är den.

Den här helgen kan man säga att köket verkligen har utnyttjats. På fredag hade Alexandra en kompis hit och de bakade de finaste örfilarna jag har sett, i mängder. Och chokladmuffins. De skulle sälja dem på torget på lördagmorgon. Sålde slut dem i ett nafs. Tur att det blev en påse kvar hemma...

Idag har jag snott ihop en sats med havreflarn ännu till kaffet. Får besök av herr Trassels storebror + sambo och då tyckte jag att allt kan vara hembakt. Pannkakan ligger på plåten och svalnar för dagens lunch var ärtsoppa o pannkaka. Orka kocka hela tiden liksom?

Bullarna och muffinsarna skall vara på lägsta fatet, därför är det tomt ännu...

1 stycke efterrätt. Mums.

Skön söndag på er alla.

***

Vihdoinkin sain aikaiseksi näyttää teille meidän salaisen projektin. Eli keittösaarekkeen. Rakensimme keittiöön siis saarekkeen ja siihen tuli kaasuliesi. Koska vanha liesi jäi turhaksi se muutti uuteen kotiin. Sen tilalle tuli erillinen uuni. Vanhan liesituulettimen paikalle tuli hyllyjä ja micro sai vihdoinkin hyvän paikan. Se oli jääkaapin päällä ennen mutta se oli liian korkealla.

Ja sain VIHDOINKIN lautashyllyn. Jeee.

Tänä viikonloppuna keittiö on ollut todella käytössä. Alexandralla oli kaveri täällä perjantaina ja he leipoivat iiison satsin todella hienoja korvapuusteja sekä suklaamuffinsseja. Lauantaiaamuna ne sitten möivät niitä torilla. Ja ne loppusivat heti. Onneksi meille jäi pussillinen kotiin...

Tänään meille tulee herra trasselin isoveli + avokki kaffelle ja halusin että kaikki on kotona leivottua joten väsäsin satsin kauralastuja.

Lounaaksi oli tänään hernekeittoa ja pannaria, vielä tällä hetkellä pannari odottaa pellillä, mutta eipä kauan. Nam...

Ihanaa sunnuntaita kaikille.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar