fredag 2 augusti 2013

Ett dygn i Kavala

På onsdagen tog vi färjan över till fastlandet, till Kavala. Det är en större stad med bättre shoppingmöjligheter och storstadsfeelis. Vi tyckte att vi kunde Thassos utantill redan och ville ha lite omväxling.

Måsarna flockas kring färjan för att folk matar dem. Det är ganska roligt faktiskt.

Kavala by Sea

 
Gula husets balkon var den vi bodde i. Men det visste jag inte ännu när jag tog bilden.
 

Vi försökte shoppa lite, men det var ganska dyrt där. Mest "fina märken" och guldaffärer. Men några guldgryn hittade jag. Som Sephora. Oj vad glad jag blev. Var sist till Sephora i Paris (joo ja vet, nu låter det skrytigt. Men det är sant.) och det är en superfin sminkaffär.
 

 
Vi turistade nog lite också, här är en mur och en gräsmatta med apelsinträd. Vad muren heter eller representerar har jag redan glömt...
 

 

 
Sen såg vi en massa söta katter och några hundar. Hundarna hade gula halsband som betyder att de är hemlösa men att staden har steriliserat dem och vaccinerar dem. Så de är vänliga och friska. Den fläckiga var på väg in till hotellet med oss. Efter att jag krafsat om honom i några minuter... Och den ljusa låg som ni ser i dörröppningen till Zara. När en försäljare försökte schasa ut honom lyfte han bara på huvudet och viftade lite slött på svansen. Sen gick han snällt ut för att några sekunder senare komma in på nytt. Den här gången lite längre in i butiken och där kastade han omkull sej på nytt. De e ju varmt ute juh, hahaha. Luftkonditionering är pop även hos vovvarna här. :D
 

 


Sötaste kattungarna. Den fläckiga tiggde musslor av några gubbar och den svartvita sov i en korg i en affär... Korgen var alltså till salu... :D Man kan ju riktigt läsa av blicken att: "Men ja fåår vara häär, alla korgar i världen tillhör katterna"
 

Sen tog vi ett rum på ett charmigt hotell. Akropolis. En gammal tant som tog emot oss och var rolig. Rummet ser precis ut som henne själv.
 
 


Vi fick husets (och hotellets) ENDA balkong... Med utsikt mot hamnen och havet. Najs.

 


Sen var det dags för mat. Vi fick århundrades godaste pizza. Jag menar det. Godaste. Ever.

 


Efter det var vi så trötta att vi for "hem" och sova.

 

På morgonen begav vi oss ut på jakt efter morgonmål (fanns inte på hotellet) och det var en skröplig historia. Vi hittade minicroissanter med skinka o ost (vi e ju finnar...) i ett bageri. Dom åt vi på en parkbänk. Charmigt på sitt vis.


Sen på morgonkaffe till en uteservering.

 


Så lite (mycket lite) shoppi shoppi innan vi stannade för en kaffe på ett konditori. Mmmm vilka små bakelser...

 


En charmig Vespa...


...och vad är detta? Pappaaa...? :D Men den har ju fotplattor...? Kan man ha så? (Inside skämt)


Vi gick ut på en udde och doppade tassarna i havet en stund innan det var dags för färjan. Det var skönt. Flipflops är inte de bästa skorna att traska i hela dagen... (= 1 och 1/2 skavsår)



Fin utsikt var det också. Efter några branta trappsteg...
 

Sen var det dags att gå ombord på färjan och åka tillbaka till Thassos. Bra utflykt var det.
Nu måste vi till stranden, man vill ju inte vara nån blekfis när man kommer hem heller... ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar